festa major riells del fai 2017

FESTA MAJOR DE RIELLS DEL FAI 2017

Alta vegada, sant Gaietà ha emès la crida riellenca de festa major i, tant els seus fidels més fervorosos com els incrèduls més recalcitrants, hem acudit a Riells del Fai en obligat pelegrinatge anual.

Els escacs són un dels actes més tradicionals de la festa major i és costum que una sessió de simultànies en sigui l’esdeveniment central. Feia molts anys que el Jaume Argemí n’era el protagonista tot apallissant sense contemplacions tota la mainada que s’hi presentava, a més d’algun de més granadet amb barret de palla de pagès i banyador de coloraines per pantalons que s’hi presentava d’estranquis i que n’havia sabut molt, però que feia molt temps que no hi jugava, i que per primera jugada t’avançava dos peons un quadret… Per altra banda, gràcies a les gestions de l’eficient Francesc Cordomí, durant els darrers anys s’havia convidat a equips del voltant i, els que més o menys ens hi havíem dedicat una mica més, jugàvem un matx per equips. Aquest any, ni una cosa ni l’altra ha estat possible: ni s’ha convidat cap equip, ni la canalla, saturada de calor, d’escuma i de solellada, ha acudit a l’escorxador del Jaume.

SIMULTÀNIES AMB EL JOAN CANAL

Foto provinent de: www.bidmonfa.com

Érem presents al Centre Cívic de Riells del Fai els riellencs Santi Viaplana i Jaume Argemí, a més d’un jove del qual no sé el nom, els santulariencs Enric Folch, Albert Valls, Joan Izquierdo i Dani Fernández, un lliçanenc (d’Amunt, esclar!), jo mateix, el Josep Barea i va aparèixer com per art de màgia el mestre català Joan Canal que jo havia vist, feia temps, fent classes d’escacs als joves del nostre club.

Que si fèiem unes ràpides a 5 o 10 minuts, que si faves, que si cols, al final se’ns va acudir que el mestre, si volia, ens oferís unes simultànies. Dit i fet!, si una gran part dels mestres escaquistes es mostren altius, tibats i distants, el Joan em va semblar d’una bonhomia remarcable. A més de liquidar-nos a tos en ben poca estona, amb un somriure a la boca ens comentava la partida un cop acabada. Unes simultànies de MOLTA CATEGORIA i gratuïtes! Estic del tot segur que titulats de major rang, cobrant molt o no tant, no ho haguessin fet millor. Moltes gràcies, Joan!

Us ofereixo, sense comentar i amb un sol diagrama la tortura xinesa a la qual em va sotmetre el mestre:

Canal,Joan – Barea,Josep [A45] Simultànies Riells del Fai, 05.08.2017

1.d4 Cf6 2.Ag5 e6 3.Cd2 d5 4.e3 Ae7 5.Ad3 c5 6.c3 0–0 7.f4 Cbd7 8.Cgf3 h6 9.Axf6 Cxf6 10.0–0 b6 11.Ce5 Ab7 12.Df3 cxd4 13.exd4 Cd7 14.f5 Cxe5 15.dxe5 Ac5+ 16.Rh1 Dg5 17.Cb3 Tab8 18.Cd4 Axd4 19.cxd4 Dh4 20.De3 De7 21.f6…

Posició després de 21. f5-f6!

21…Db4 22.fxg7 Rxg7 23.Tf6 Th8 24.Taf1 De7 25.Dg3+ 1–0

About naibarea

Sóc llicenciat en Humanitats i, ara mateix, em dedico a la docència, tot i que no a jornada complerta. Tot i que Caissa no m'ha afaravorit amb l'ensenyament dels seus secrets més pregons, sóc un enamorat dels escacs en gairebé tots els aspectes, per bé que m'interessa més els seus vessants humanístics i culturals.
This entry was posted in de scacciis. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *