Començament Lliga catalana.

COMENÇAMENTS DUBITATIUS.

Portem un parell de rondes de la Lliga catalana a categoria preferent provincial. De moment, el balanç és negatiu ja que els resultats es compten per derrotes. Un ajustat 4,5-5,5 contra la Paretana i un més contundent, però molt lluitat 3-7 amb el Sant Cugat B. La meva actuació ha estat del tot discreta, ben adient a la poca pràctica que he portat a terme des del darrer torneig Vall del Tenes a la primavera.

En primera ronda m’enfronto al desè tauler amb el Carles Amat, jugador amb molts bons conceptes posicionals però amb, tanmateix, poca pràctica. Els nervis d’una primera ronda fan que li ofereixi taules en una posició aparentment eixorca. Era la primera partida en cloure i pensava no fer mal a l’equip… potser hauria d’haver continuat perquè no semblava pas que estigués en cap mena de perill. La posició final és la següent:

Amat, C. – Barea, J. Jugada 21 (0,5-0,5)

 La torre negra acaba de prendre’n una de blanca des de la casella c6. Tot just som a la jugada 21. La simplificació de les quatre torres a i la incorporació de la dama a c6 sembla atorgar a les negres un avantatge microscòpic. La por a perdre i una posició poc alegre va fer que demanés taules al Carles que no va dubtar a acceptar.

En segona ronda contra el Francisco Escudero, un mal criteri a l’obertura féu que jugués una partida totalment a la defensiva tot i remenar les peces blanques. El Francisco Escudero no em va deixar respirar en cap moment i tot i que en aprofitar un error seu vaig guanyar un peonet, l’amuntegament de les meves peces i la manca d’un pla clar de joc, va fer que el temps se’m tirés a sobre i em deixés peça en un final una mica inferior. Vegem-ne un parell de diagrames clau:

    Jugada 42. Un peó de més, però amb les peces apilades fan bona la solitària dama negra.

Jugada 62. Angoixes temporals. Jugo la brillant 63.Ca5+?? i abandono. Suposo que, ben jugat haurien de ser taules.

About naibarea

Sóc llicenciat en Humanitats i, ara mateix, em dedico a la docència, tot i que no a jornada complerta. Tot i que Caissa no m'ha afaravorit amb l'ensenyament dels seus secrets més pregons, sóc un enamorat dels escacs en gairebé tots els aspectes, per bé que m'interessa més els seus vessants humanístics i culturals.
This entry was posted in de scacciis. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *