Lliga catalana ronda 4

L’ordre dels factors… altera el producte!

Continuo amb la sèrie de desfetes en lliga catalana. Avui, després d’una obertura ben jugada per la meva part –o mal jugada pel meu rival, mai se sap- he aconseguit la posició predominant que reflecteix el diagrama que segueix i que, desgraciadament, no m’ha servit per res de res.

Efectivament, les peces negres estan situades en caselles agressives. En canvi, les blanques resten entorpides unes amb les altres. Especialment el cavallet d’h2 fa mal a la vista. La meva escassa visió combinativa ha fet que passés molta estona analitzant les jugades 22… Dg3 i 22… Ae5. Semblava que tot estava controlat i que l’equí blanc queia d’una manera o altra: tant era jugar primer Dg3 i Ae5 o a l’inrevés. Res més lluny de la realitat: jugar primer la dama i després l’alfil conduïa a una partida inferior, mentre que moure primer l’alfil i després la senyora menava a una partida amb avantatge material.

Sanmartí,R – Barea,J Lliga catalana pref. (4), 11.02.2018

22…Dg3? [22…Ae5! 23.fxe4 fxe4 24.Cxe4 (Observem que la sèrie de jugades següents encara condueixen a una posició pitjor 24.Txf8+ Txf8 25.Tf1 Txf1+ 26.Axf1 Dg3 27.Cf3 exf3 28.gxf3 Axh3-+) 24…Axh2! 25.Rxh2 Txf1 26.Txf1 Dxe4 27.Ad3 De5+ 28.Rh1 Dg7-+ amb una peça ben sòlida per un peonet]  la partida continuà: 23.fxe4 Ae5 24.Cf3 Tg8 25.Ad3 f4 26.Df2 … 1–0 jugada 59

About naibarea

Sóc llicenciat en Humanitats i, ara mateix, em dedico a la docència, tot i que no a jornada complerta. Tot i que Caissa no m'ha afaravorit amb l'ensenyament dels seus secrets més pregons, sóc un enamorat dels escacs en gairebé tots els aspectes, per bé que m'interessa més els seus vessants humanístics i culturals.
This entry was posted in de scacciis. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *