Lliga catalana ronda 6

de llaminadures amb esquer i de clavades.

Ramos,J – Barea,J Lliga catalana pref. prov. (6), 25.02.2018

La sisena jornada de lliga catalana obrí un xic d’esperança al reguitzell de mals resultats de les anteriors. La partida amb el Josep Joan Ramos es va decidir amb un cop tàctic: amb l’esquer d’un quadret, e4, deliciós per a qualsevol equí: les negres feren valdre una clavada per guanyar peça i partida. Encetem la jugada 18 i les negres acaben de jugar 17…C8d7 i tot segui les blanques fan 18.Cd2-e4?? (posició del diagrama)

Les negres semblen haver desenvolupat amb bastant encert les seves peces i, a més, han disgregat la infanteria blanca així com conservat una clavada de dama a la columna d. De ben segur que 18.Cb3 … hauria consolidat la seva posició, tot menant a una posició d’igualtat aproximada. A més de tot això hi ha un caramelet que entra per la vista estètica: posar un cavall a d6 via e4 sembla una opció boníssima… si no fos que hi ha verí amagat. En efecte, el conductor de les peces clares fa: 18.Ce4??…    El terrabastall és considerable, no és gens difícil veure-ho, però s’ha de veure! Observem-ho: 18.Ce4?? Cxe5! 19.Cxe5 Dxd4+ 20.Rh1 Dxe5 (0-1, jugada 30) L’alfil estava doblement clavat per prendre a e5 i prendre amb cavall fa que tant la presa de l’alfil blanc de d4  tant amb dama com amb alfil, sigui retornat amb la propina del cavall d’e5!

About naibarea

Sóc llicenciat en Humanitats i, ara mateix, em dedico a la docència, tot i que no a jornada complerta. Tot i que Caissa no m'ha afaravorit amb l'ensenyament dels seus secrets més pregons, sóc un enamorat dels escacs en gairebé tots els aspectes, per bé que m'interessa més els seus vessants humanístics i culturals.
This entry was posted in de scacciis. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *