7 Obert VDT ronda 2

El peó heroic.

El jugador José Nicomedes del Granollers-Canovelles fou el meu rival en segona ronda del nostre obert nocturn. El desenvolupament de l’obertura semblava menar a una llarga partida amb petits avantatges per una o altra part. La capriciosa Caissa, però, no ho va permetre i va fer que una sèrie de mastegots contundents decidissin la partida. El causant principal de tot plegat va ser el modest peó e2. I tant!, en el seu lent avanç, quadret a quadret i d’una passa en una passa, va anar a espetegar a c7 on, amb el deure acomplert, es va sacrificar per la causa després d’haver ingerit un peó negre a d4 i tota una senyora dama negra en el seu darrer moviment. Un monument li hauria de fer!

Barea,J – Nicomedes,J   7 Obert VDT (2), 13.04.2018

La posició crítica en qüestió és la següent, les negres acaben de fer 13…e6-e5?:

Fixem-nos que tampoc queda gaire clar el canvi a d5: 13…exd5 14.Cxd5 Cxd5 15.Axd5 0–0 16.Dg4 g6 17.Dd4… i l´atac sembla fort 14.d6!…un atac triple!: la dama, els dos alfils negres i més tard la torre d´a8 estan o estaran tocats 16… Axf3 15.Dxf3 e4 16.Dxf6! Encara millor 16.Cxe4!! Dc6 17.Axf6 Axf6 18.Cxf6+ Rd8 19.Cd5 Tf8 20.Dg3 h5, però jo no ho veia del tot clar i em conformava amb la peça de més 16…Axf6 La gesta del peonet, bé mereix un diagrama:

17.dxc7!… (1–0 en 36 jugades).

About naibarea

Sóc llicenciat en Humanitats i, ara mateix, em dedico a la docència, tot i que no a jornada complerta. Tot i que Caissa no m'ha afaravorit amb l'ensenyament dels seus secrets més pregons, sóc un enamorat dels escacs en gairebé tots els aspectes, per bé que m'interessa més els seus vessants humanístics i culturals.
This entry was posted in de scacciis. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *