7 Obert VDT ronda 4

DITXOSES HORITZONTALS!

Afrontava la quarta ronda amb empenta. Tot i l’anterior derrota amb l’Antonio Reyes, les partides de primera i segona ronda havien estat ben jugades i fins i tot la que vaig perdre no va ser pas horrorosa.

La partida amb el Lluís Mas va ser força competida. Una major comprensió de l’obertura em va menar a una posició predominant que en cap cas vaig saber conduir cap a un avantatge considerable. L’ajornament permanent del trencament a d6, tot i no menar a una superioritat rellevant, va ser una mala decisió perquè mantenia una sòlida iniciativa. Les sempiternes angoixes temporals, les mai vistes amenaces horitzontals i el bon fer del Lluís al final feren que la partida es transformés en una fonda decepció per a mi: havia perdut dues partides seguides!

A la 30 del diagrama el Lluís acaba de jugar 30…C(d8)c6.

Barea,J – Mas,L  7 Obert VDT (4), 27.04.2018

30… Cc6 31.Af5+? (31.Td5!+=) Rg8 32.Ae6+ Af7 33.Axf7+ Txf7 34.Tfd1?? b5! 35.Td5 bxc4 36.Axf6 Axa3 37.Aa1 c3 0-1

Les peces negres han començat a emergir del no res i a crear amenaces serioses sobre, per exemple, l’alfil de b2. En aquest moment, però, l’amenaça de la cinquena horitzontal sobre els dos alfils negres mantenia, com a mínim, la iniciativa blanca. No ho vaig veure i tant la pressió negra com l’estretor del temps van fer que cometés una errada darrere l’altra. Res però, no obsta per felicitar el Lluís per una bona partida.

About naibarea

Sóc llicenciat en Humanitats i, ara mateix, em dedico a la docència, tot i que no a jornada complerta. Tot i que Caissa no m'ha afaravorit amb l'ensenyament dels seus secrets més pregons, sóc un enamorat dels escacs en gairebé tots els aspectes, per bé que m'interessa més els seus vessants humanístics i culturals.
This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *