7 Obert VDT ronda 5

BOA CONSTRINGENS CONTRA RIELLENSEM VICIT.

Jugar contra el Santi Viaplana sempre és un problema per a mi. En primer lloc pel seu joc, sempre petri i fonamentat, però també per la  llarga amistat que ens uneix i que fa que en les nostres conteses la sang i fetge no sigui l’objectiu principal. La temporada anterior ja ens vam enfrontar en penúltima ronda i unes taules de conveniència en van ser el resultat acordat. Aquest any però, ens presentàvem a la cinquena ronda tant l’un com l’altre amb uns paupèrrims 1,5/4 punts. Potser va haver-hi més sang i fetge de la que hi hauria d’haver hagut…

El Santi va fer un plantejament de l’obertura molt meu tot entrant en una línia de joc que jo mateix havia emprat en alguna ocasió. Són obertures tancades en les quals és difícil emprendre accions concretes en les fases inicials de la partida. Ara bé, en 17 jugades vaig obviar un evident guany de peó per part del Santi i l’avantatge de material al seu sac va ser una realitat. Per sort, no va jugar amb l’energia suficient i amb el lleuger avantatge en el desenvolupament que em va atorgar la pèrdua de l’infant i una errada vaig poder recuperar el peó en una situació de valoració igual. La clau de la partida va raure en la jugada 27.Tf1?… quan a la il·lusòria clavada de torre, vaig respondre amb al contundent avançament del peó 27…f4-f3!, que va constrènyer la posició talment com una boa estreny la seva presa. No sé si, més endavant, fins i tot ajudat pel seu company a g4 podia constituir una feblesa; el fet és, però, que la molèstia que va causar al blanc durant tota la partida em va fer endur el punt al sac.

Viaplana,S  – Barea,J  7 Obert VDT (5), 04.05.2018

Posició després de 27…f4-f3! … (0-1 68 jugades)

About naibarea

Sóc llicenciat en Humanitats i, ara mateix, em dedico a la docència, tot i que no a jornada complerta. Tot i que Caissa no m'ha afaravorit amb l'ensenyament dels seus secrets més pregons, sóc un enamorat dels escacs en gairebé tots els aspectes, per bé que m'interessa més els seus vessants humanístics i culturals.
This entry was posted in de scacciis. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *