Delícies riellenques

POST ALFILIS DONVM, REX AD QVADRATVM FALTALE FERTVR

Crusats,J – Argemí,J 7 Obert VDT (4), 24.04.2018

El Jaume Argemí va fer un torneig nocturn seriós, sense cap mena d’escarafall i lluitant en tot moment en les posicions capdavanteres. Felicitats!

En el diagrama que ve s’observa que la posició de les peces negres, tot i el peó de menys, fa patxoca. Ara bé si volen aconseguir alguna cosa cal que actuïn rabents perquè un potencial peó passat al flanc de la dama, on les blanques resten amuntegades i les negres absents, podria capgirar la iniciativa negra en el seu sector menys influent. Dit i fet!

41…Axh3!! Obertura de línies! 42.gxh3… Hi ha dues jugades més: 42.Txe3 que resisteix una mica més i és bonica de cara a la galeria i 42. Rh1 amb mat en una. [42.Txe3 fxe3 (42…Axg2+ 43.Rg1 Axf3+ 44.Rf2 (44.Rf1 Th1+ 45.Rf2 Th2+ 46.Re1 (46.Rxf3 Tg3#) 46…fxe3; 44…Th2+ 45.Re1 fxe3-+; 43.gxh3 exd2=+ amb un final tediós però també favorable favorable al negre.; 42.Rh1 Ag4#] 42…Ag1+!! Atracció fatal: el mat que ve és tan bonic com inevitable! 0-1 La bellesa de la rematada és digna d’un manual de combinacions en el mig joc.

About naibarea

Sóc llicenciat en Humanitats i, ara mateix, em dedico a la docència, tot i que no a jornada complerta. Tot i que Caissa no m'ha afaravorit amb l'ensenyament dels seus secrets més pregons, sóc un enamorat dels escacs en gairebé tots els aspectes, per bé que m'interessa més els seus vessants humanístics i culturals.
This entry was posted in de scacciis. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *